maanantai 3. syyskuuta 2012

Sydämelliset suklaapalat


Tervehdys! Rakkaalla serkullani oli kihlajaisjuhlat, joihin hän kysyi haluaisinko tehdä jotakin. Väänsin sitten tällaisia suklaa/mokkapala jotain leivoksia?  Hyviä olivat, varsinkin seuraavana päivänä. Eivät olleet lainkaan liian makeita, vaikka siltä näyttivätkin vaan suklaista, kahvista ja tahmaista. Leikkasin palaset vielä sydämen muotoon kihlajaisten kunniaksi :) Päälle vielä kuorrutukseksi mokkakiisseli.










Sydämelliset suklaapalat

 Pohja:
4 munaa
2tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata
1 1/4dl vahvaa kahvia
100g voita
3dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) ranskankermaa

Mokkakiisseli:
2dl kermaa
½dl vahvaa kahvia
1dl sokeria
2tl perunajauhoja
2 keltuaista
2tl vaniljasokeria
100g huoneenlämpöistä voita

1. Pohja: Erottele keltuaiset ja valkuaiset. 
    
Sulata suklaa ja jäähdytä. 

Keitä ja jäähdytä kahvi. 

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri sekaan ja lisää sen jälkeen hiljalleen sula suklaa.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kaada joukkoon kahvi sekä lopuksi ranskankerma. 

Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan. Levitä voideltuun uunivuokaan tai kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175-asteessa n.35-40 minuuttia

2. Mokkakiisseli: Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna hitaasti sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. 

Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä.

Lisää pehmeä voi paloina sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.




4 kommenttia:

Anna / Marsipaanimafia kirjoitti...

Herkulliselta näyttää! Ja hyvin sopivat sydämet kihlajaisiin :)

inga kirjoitti...

Kiitos :)

LeivinLiina kirjoitti...

Kylläpäs ovat herkullisen näköisiä :)

inga kirjoitti...

Kiitos! :)