sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Omenastruudeli


Hei kaikille!  Kuten jo hieman lupailin on vuorossa omenaista herkkua. Pihallamme kasvaa kolme omenapuuta, joten jotteivat omenat menisi täysin harakoille niin olisi niistä myös hyvä valmistaa jotakin. Minulla oli mielessä erilaisia omenareseptejä joita haluaisin kokeilla kuten tarte tatin ja amerikkalainen omenapiirakka, mutta koska olen jo joskus aikaisemmin niitä kokeillut ajattelin, että omenastruudeli on seuraava leipomuslistallani.



Yhtä tietämättömille henkilöille kuin minä selvennykseksi, että struudeli on itävaltalainen leivonnainen, joka useimmiten täytetään makealla täytteellä. Struudelin taikina on yleensä filotaikinasta valmistettu ja se rullataan kääreeksi. Parhaimmillaan se on tarjottuna hieman lämpimänä kermavaahdon tai vaikka vaniljakastikkeen kera.




Kuten uumoilin aluksi, aiheutti käärön rullaaminen hankaluuksia. Taikina tulee kaulia hyvin ohueksi, joten sen rullaaminen ei ole kovin helppoa ainakaan ensikertalaiselle. Mikään kaunis leivonnainen tämä ei kyllä muutenkaan ole, joten esteettisesti kaunista tarjottavaa leivonnaista kahvipöytään ei tästä oikein saa. Mutta.. On kyllä hyvää. Jopa suklaan nimeen vannova siskoni hämmästyi kuinka omenasta voi saada jotakin hyvää.



Omenainen struudeli

Taikina:
3,5dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1rkl öljyä
ripaus suolaa
1dl lämmintä vettä

Täyte:
800g hapokkaita omenia
1rkl sitruunamehua
2dl sokeria
1tl kanelia
1dl rusinoita
100g pähkinärouhetta
75g voita
1dl korppujauhoja
voiteluun voisulaa

1. Tee taikina: Sekoita kulhossa keskenään kaikki ainekset ja sekoita ne tasaiseksi. Jätä taikina lepäämään liinan alle puoleksi tunniksi.

2. Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Kostuta ne sitruunamehulla, jotta ne eivät tummu. Sekoita joukkoon pähkinärouhe, rusinat, kaneli sekä sokeri. Kuumenna voi kattilassa ja lisää korppujauhot siihen.

Kauli taikina hyvin ohueksi, lähes uunin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä sen päälle ensin korppujauhoseos ja sitten omenaseos.

Rullaa struudeli leivinpaperin avulla niin, että sen saumakohta jää piiloon. Ummista struudelin päät ja siirrä se varovasti pellille. Voitele voisulalla ja paista uunissa 200-asteessa n.30minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.



Muistakaahan vastata sivun oikeassa yläkulmassa näkyvään lukijakyselyyn! Vastaaminen ei kestä kuin viisi minuuttia ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan upeita lahjakortteja!

8 kommenttia:

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Oi, alkoi heti tekemään mieli omenastruudelia! Voisinkin tehdä, kun omppuja on meillä nyt niin valtavasti. Kiitos ohjeesta!

inga kirjoitti...

Jep, kannattaa kokeilla! :)

Paula kirjoitti...

Vaikka itse leivonnainen ei niin kaunis olisikaan, niin kuvat sen sijaan ovat!
Kunpa itsekin jaksaisin sommitella hiukan rekvisiittaa kuvien näppäisyä varten.

inga kirjoitti...

Kiitos Paula! Välillä on vaan mukava sommitella ja tuoda kuvaan kaikkea tilpehöörää :)

Painted By Cakes kirjoitti...

Omenastruudeli on kyllä ihanaa! Tätä reseptiä täytyy kokeilla :)

inga kirjoitti...

Jep, omenastruudeli on hyvää! :)

Dream kirjoitti...

Ihanan näköisiä ohjeita blogissasi, en muista aiemmin vierailleeni täällä :). Tämäkin on varmasti tosi hyvää.

inga kirjoitti...

Kiitos paljon :)