maanantai 14. toukokuuta 2012

Äitienpäivän Tiramisukakku

Heiippa! Ja myöhäiset onnittelut kaikille äideille!

Omaa äitiäni (ja myös molempia mummujani sekä tätiäni) juhlistettiin suussasulavalla tiramisukakulla!

Kaikki jotka ovat joskus maistaneet tätä ihanaa herkkua tietävät kuinka hyvää se on, ja niille jotka ette ole vielä maistaneet, niin nyt heti korjatkaa tämä puute ja tekaiskaa tämä kakku. Tämä ei kauaa jää kyllä vanhenemaan kaappiin! Itse olen lähinnä juusto- ja erilaisten hyydytettyjen kakkujen ystävä, enkä oikein välitä suklaasta, joten tämä tiramisukakun samettinen koostumus ja lievä rommin maku oli niin mmmmmmm..



Tiramisu tarkoittaa "pick-me-up" eli toisin sanoen "piristä minua". Tiramisusta on yhtä monta variaatiota kuin on tekijöitäkin, mutta otin ohjeeni eräästä ulkomaalaisesta leivontablogista. Tykkään lukea ulkomaalaisia leivontablogeja, sillä niissä on aina monipuoliset ja laajat selvitykset kakun mausta, rakenteesta, valmistuksesta jne.. Niissä bloggaat myös kokeilevat aina jotain uutta ja kuvat ovat aina tosi kauniita!

Noniin, menkää ja tehkää tämä kakkuliini. Oli hyvää!


Tiramisukakku

Pohja:
3,5dl Digestivekeksejä (n.150g)
60g voita
0,5dl sokeria

Tiramisu:
4 liivatelehteä
4,5dl kermaa
1 3/4dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
0,5tl suolaa
500g mascarponea
1,5dl espressoa
1dl rommia (likööriä)
100g lady fingers keksejä
50g tummaa suklaata, raastettuna

Koristeluun:
kaakaojauhetta

1. Pohja: Laita uuni 180-asteeseen. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (24cm). Murskaa Digestivekeksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja sokeri. Lisää sula voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 15minuuttia ja jäähdytä.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon. Raasta suklaa.
Sekoita keltuaiset, suola ja sokeri. Laita seos vesihauteeseen ja sekoita kunnes sokeri on täysin liuennut
ja seos on vaaleaa.
Vatkaa mascarpone notkeaksi. Sulata liivatelehdet 0,5dl kermaa ja lisää liivateseos ohuena nauhana mascarponen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää myös keltuaisseos.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se mascarponeseokseen.
Kaada puolet seoksesta jäähtyneen keksipohjan päälle.
Sekoita yhdessä rommi ja espresso. Kasta lady fingersit nesteeseen. (Pidä n. 5sekuntia) Lisää lady fingersit täytteen päälle sekä myös raastettu suklaa. Kaada loppu täyte päälle ja peitä vuoka foliolla. Laita jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
Koristele ennen tarjoilua siivilöidyllä kaakaojauheella.

6 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Nam, näyttääpä hyvältä! Tämä ohje pääsi kirjanmerkkeihini.:)

inga kirjoitti...

Kiitos :), ja namnam on myös hyvää :)

Sirpa kirjoitti...

Niin herkkulisen näköinen kakku ja kuva .) Blogissani on sinulle haaste :)

inga kirjoitti...

Kiitos :)
Kivaa haasteita!

Tintsu kirjoitti...

Ooooooooooooooooooooi miten superihana kakku<3 Takuulla ihan supersupersuperhyvää! :D

inga kirjoitti...

Kiitos! Kannatta kyllä kokeilla, jos on yhtään tiramisun ystävä. Ja vaikka ei olisikaan, kokeile silti :P