torstai 14. maaliskuuta 2013

Aprikoosi rahkakakku


Taas ollut pientä taukoa, mutta ei ole ollut inspiraatiota tai aikaa leipoa ja kuvailla! Tosi paljon kiireitä ja koulustressiä, mutta kaikki onneksi helpottuu perjantaina :)

Viime viikolla sain aikaiseksi leipoa tätä herkkua nimittäin aprikoosi rahkakakkua. Olen joskus aikaisemminkin tätä tehnyt ja hyväksi todennut, tosin silloin käytin aprikoosien sijaan persikoita ja mielestäni ne olivat ehkäpä paremman makuisia kuin nuo aprikoosit. No, makuasia!

Huomaa selvästi, että kevät on tulossa. Aurinko lämmittää ihanasti ja ilman aurinkolaseja ei ulos voi mennä. Kevään merkkejä on selvästi myös kaikki ihanat pääsiäisleivonnaiset ja tämä kakku sopii väri- ja makumaailmaltaan myös hyvin pääsiäisen- ja kevät aikaan. Ottakaahan kaikki ilo irti auringosta (ja kakuista..)











Rahka-aprikoosikakku


Taikina
2 munaa
2dl sokeria
150g voita sulatettuna
1dl appelsiinimehua
4,5dl vehnäjauhoja
1dl mantelirouhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

pinnalle:
2prk sitruunarahaa
1tlk säilykeaprikoosia (tai vaikka persikkaa)

 Voitele ja jauhota kakkuvuoka (24cm) Sulata voii, sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi sokeri). Vaahdota munat ja sokeri, lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, johon on sekoitettu mehu, sekä kuivat aineet. Sekoita hellästi tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Levitä päälle rahka, keskelle ohuemmin kuin reunoille. Asettele rahkan päälle aprikoosit. 

Paista uunissa 175-asteessa n.55 minuuttia

4 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Näyttää herkulta! Tälläsiin rahkakakkuihin sopii kyllä niin täydellisesti just aprikoosi tai persikka, nam! Ajattelin pääsiäiseksi leipoa jotain tämän tapaista :-)

Justiina kirjoitti...

raikkaan ja ihanan kaunis kakku :) periskka on oma suosikki kaikissa rahka leivonnaisissa :)

inga kirjoitti...

Mimosa: Kiitos, persikka on minunkin suosikki!

Justiina: Kiitos paljon :)

PassionLeivos kirjoitti...

Aurinkoisen näköinen kakku! Sitruunarahka toimii täs kyllä varmasti hyvin. :)