Itse tykkään tällaisista perus kermaviili täytteisistä piirakoisa, joten päätin toteuttaa sellaisen. Muutenkin jääkaapissamme oli ylimääräinen kermaviilipurkki, jonka parasta ennen-päiväys läheni uhkaavasti.
Piirakka oli hyvää sekä helppo ja melko nopea valmistaa. Maku vain parani vanhetessaan ja oli jääkaappikylmänä hyvää. Seuraavaksi ajatelin leipoa jotakin omenaista, sillä pihamme kolme omenapuuta ovat tänä vuonna melko tuottoisia :)
Tämän piirakan ohje löytyi reseptiarkistoistani ja ohje on Valion.
Marjapiirakka
Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2rkl kauraleseitä
2rkl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
Täyte:
250g maustettua rahkaa (Valio kuningatar)
n.3dl pakastemarjoja (itselläni oli vattuja, mustikoita)
1rkl perunajauhoja
n.3dl pakastemarjoja (itselläni oli vattuja, mustikoita)
1rkl perunajauhoja
1 kananmuna
200g kermaviiliä
2rkl sokeria
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1. Pohja: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Levitä ja painele taikina piirakkavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
2. Täyte: Levitä rahka piirakkapohjan päälle. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauhot. Levitä marjat tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Valuta seos marjojen päälle.
3. Paista uunin alimmalla tasolla 175-asteessa n.40minuuttia.