keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Vegaaninen suklaamoussekakku


Tein vegaanisen kakun, jonka salainen ainesosa on.... avokado! Avokadomousse naamioituna suklaamousseksi, ja voin kertoa: läpi meni! Tahdoin tehdä jotakin suklaista, sillä se on varma nakki ainakin meidän perheenjäsenillemme. Tämä kelpasi jopa siskolleni, joka aina kaihtaa avokadoa.

Kakkuun tuli myös Alpron mantelijuomaa, joka sekin on aivan ihanan makuista! Itse näin kasvissyöjänä juon yleensä soijamaitoa, mutta tuo mantelimaito on myös tosi hyvää! Olen itsekin tehnyt joskus mantelimaitoa, mutta siitä ei tullut kovin hyvän makuista ja sen tekokin oli vähän vaivalloista jos sitä haluaisi joka päivä nauttia.

Kakun maku paranee jääkaapissa eikä se ole valmis heti nautittavaksi. Kakku oli myös tosi simppeli tehdä: sekoitetaan ja kaadetaan vain vuokaan. Volà! Sopii niin kasvissyöjillekkin, keliaakikoille, muna-allergisille että myös maidottomille!






Vegaaninen suklaamoussekakku

Pohja:
2,5dl + 6rkl gluteiinittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
½dl + 2rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2dl sokeria
1tl suolaa
4rkl + 2tl canolaöljyä
1,5dl Alpro mantelimaitoa

Täyte:
4 avokadoa
1dl mantelimaitoa
1,5dl vaahterasiirappia
1rkl pähkinävoita (en laittanut)
1/4 tl suolaa
1tl vanilja-aromia
250g suklaata (laitoin taloussuklaata)
½ dl kaakaojauhetta

1. Pohja: Leikkaa 24cm irtopohjavuokaan sopivan kokoinen leivinpaperipalanen. Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sokeri.) Sekoita keskenään "vetiset2 aineet keskenään (öljy, mantelimaito, siirappi). Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista uunissa 190-asteessa 22-25 minuuttia.

2. Täyte: Sekoita kaikki paitsi suklaa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa ja lisää se massan joukkoon. Kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa vuorokausi.



,


>

3 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Onpa kiva resepti, en ole koskaan tällaista kokeillut leipoa mutta uteliaisuus heräsi :)

Paula kirjoitti...

Uskon, että on herkkua! Avokadosta tulee toisinaan tehtyä suklaamoussea vadelmien kera ja sekin on aivan mahtavaa.

inga kirjoitti...

annemi: Kannattaa kyllä antaa mahdollisuus tällaiselle kokeilulle!

Paula: Olenkin nähnyt erilaisia ohjeita avokado-suklaamousseista sekä jäätelöistä ja ne näyttävät myös todella houkuttelevilta!