sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Vadelma-valkosuklaamoussekakku


Heissan alla! Viime viikonloppuna oli isänpäivä ja aikomuksenamme oli vierailla isovanhempieni luona, mutta toisin kävi eikä sitten lähdettykkään. Tämän kakun olisin vienyt mennessäni, mutta ihan hyvin se saatiin kotonakin sitten tuhottua.

Kakun teossa oli monta vaihetta, joten mikään vierasvara tämä ei ole. Kuitenkin, tämä oli ihanan makuista: vadelman ja valkosuklaan liitto on täydellinen! Kakkuun tulee kakkupohja, valkosuklaamousse, jonka päällä on vadelmamelba. Vaaleanpunainen kerros on vadelmamousse. Tein valkosuklaa+vadelmamelban 18cm irtopohjavuokaan, joten ne kerrokset jäivät hauskasti piiloon.
Kakku onnistui muuten mainiosti, mutta se oli hiukan höttöistä. Asian pystyy helposti korjaamaan lisäämällä liivatelehtien määrää.
Kakun ohje on oikea tilkkutäkki ja sovelsin monien reseptien ohjeita tähän kakkuun.

Tällaista tällä kertaa! Leivoitteko te jotakin isänpäivän kunniaksi? :)













Vadelma-valkosuklaamoussekakku

Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta


Valkosuklaamousse:
200g valkosuklaata
3,5dl kermaa
3 keltuaista

Vadelmamelba
200g vadelmasosetta
2 liivatelehteä
2rkl sokeria

Vadelmamousse
8 liivatelehteä
300g pakastevadelmaa
2rkl likööriä (vadelmalikööriä tai mehukin käy)
4 keltuaista
3dl tomusokeria
6dl kermaa

1. Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina pellille ja paista 200-asteessa 7-8 minuuttia

2. Valkosuklaamousse: Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaan joukkoon. Vatkaa keltuaiset ja lisää joukkoon. Kaada moussetaikina 18cm irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä pakastimessa.

3. Vadelmamelba: Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Sekoita sokeri vadelmasoseen sekaan, kiehauta ½dl vadelmasosetta ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana loppuun vadelmasoseeseen. Laita seos jähmettyneen valkosuklaamoussen päälle ja anna hyytyä pakastimessa.

4. Vadelmamousse: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita vadelmat likööriin (tai laimentamattomaan mehuun) ja paseeraa ne sihdin läpi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kreemiksi. Vatkaa kerma (5dl) vaahdoksi. 
Kuumenna 1dl kermaa kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kääntele liivatekermaseos varovasti kermavaahdon joukkoon. Yhdistä kermavaahto muna-tomusokerikreemiin ja lisää lopuksi paseerattu vadelmaseos nuolijan avulla käännellen.

5. Kakun kokoaminen: Leikkaa pohjasta sopiva pala 24cm irtopohjavuokaan. Kostuta pohja sokerivedellä. Laita pohjan keskelle pakastettu valkosuklaa-vadelmakakku. Kaada lopuksi päälle vadelmamousse. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Upean näköinen!

inga kirjoitti...

Kiitos :)