perjantai 23. marraskuuta 2012

Mokkakakku semifreddo sydämellä

Hei! Joulun aika alkaa pikkuhiljaa saapua ja pikkujoulukausi on parhaillaan (ja jo mennytkin kenties). Meille tuli sukulaisia syömään viikonloppuna ja halusin tehdä jotakin jäädykettä/semifreddoa ja sitten näin kuvan tällaisesta kakusta, jonka sisällä on jäädytettävä semifreddo.

Kakku on siis mokkainen ja sisälle kehittelin tuollaisen kermaliköörimassan, sillä minulla oli vielä ylimääräistä Baileysia, joka piti käyttää pois. Kakku sai paljon positiivista palautetta ja oli minunkin mielestä hyvää! Baileys ei maistunut täytteessä liikaa eikä kakku ollut liian makea.

Mukavaa marraskuun loppua kaikille :)













Mokkakakku semifreddo sydämellä


Kakku:
4tl pikakahvijauhetta
3rkl kuumaa vettä
200g tummaa suklaata
6 munaa
1,5dl sokeria
1/4 tl suolaa
2rkl kaakaojauhetta

Semifreddo täyte:
0,5dl kermalikööriä
5 munaa
3dl kermaa
4rkl sokeria
4-5rkl kahvia

1. Kakku: Laita uuninpellille leivinpaperi. Sekoita pikakahvijauhe kattilassa kuumaan veteen. Lisää suklaa paloina ja sekoita miedollä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 3/4dl sokeria sekä 1/8tl suolaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa.

Vatkaa valkuaiset ja 1/8tl suolaa vaahdoksi ja lisää samalla koko ajan vatkaten 3/4dl sokeria. Lisää 2/3 valkuaisvaahdosta keltuais-suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta ja sekoita varovasti.

Kaada pellille ja levitä tasaiseksi. Paista 180-asteessa n.12-14 minuuttia, kunnes tikulla koittaessa siihen ei jää taikinaa. Uunista tullessa kumoa pohja leivinliinan päälle ja siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Laita leipävuokaan sopivan kokoinen kelmupalanen. Leikkaa kakusta leipävuokaan jokaiselle sivulle sopivan kokoiset palat. Siivilöi vielä hieman kaakaojauhetta. Laita pakastimeen täytteen teon ajaksi.

2. Täyte: Sekoita kahvi liköörin joukkoon.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää baileys siihen.

Vaahdota valkuaiset.

Vaahdota kerma.

Sekoita hellästi kaikki taikinat yhteen.

Kaada täyte leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään kahdeksaksi tunniksi. Ennen tarjoilua ota kakku huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen.

3 kommenttia:

Dr.Sugar/Jonna kirjoitti...

Hyvältä näyttää! =)

Carolina kirjoitti...

That looks so yummy! =)

inga kirjoitti...

Thanks to both! :)