maanantai 29. lokakuuta 2012

Irish coffee- pikkuleivät


Sana Irish coffee kuulostaa mielestäni todella herkulliselta. Pettymys oli kuitenkin suuri, sillä ainakaan kyseinen juoma ei ollut mieleeni, kun maistoin sitä ravintolassa. Iskin kuitenkin silmäni näihin Irish coffee- pikkuleipiin ja päätin kerrankin leipoa keksejä!

Nämä pikkuleivät ovat enemmänkin aikuiseen makuun täytteen sisältämän viskin ja kahvin vuoksi. Pikkuleivät oli helppo leipoa ja nämä varmasti kruunaavat kahvipöydän tarjoilun. Ohje on Pirkka.fi sivuilta.

Muuten tänän on avattu Indiedays Inspiration, jossa siis minäkin olen mukana. Mahtavaa! Käykäähän kurkkaamassa!













Irish coffee - pikkuleivät

Taikina:
200g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Täyte:
50g voita
1dl tomusokeria
2tl viskiä
2tl pikakahvijauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän.

2. Nostele taikina pursotinpussiin ja pursota pellille n. 4cm pituisia pötköjä. Jätä palojen väliin hieman leviämisvaraa. Paista uunissa 200-asteessa, keskitasoa ylempänä olevalla tasolla n.6-7 minuuttia.

3. Vatkaa täytettä varten voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Lisää viski sekä pikakahvijauhe ja sekoita tasaiseksi. Sivele täyte puolille jäähtyneistä keksitangoista ja paine toinen puoli päälle. Siivilöi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Pikkuleivät voi pakastaa ja ne säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa pari päivää.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja löysin todella kauniin blogin;kauniine kuvineen:)Namin näköiset pikkuleivät!

inga kirjoitti...

Voi kiitos Yaelian! Sinun blogistakin saa paljon inspiraatiota :)

Helmi kirjoitti...

Tein pari kesää sitten serkuin häihin pikkuleivät ja käytin yhtenä tätä ohjetta, hieman muokattuna tosin (mm. viskin vaihdoin konjakkiin, kun sitä sattui kaapissa olemaan). Olivat ainakin silloin supersuosittuja! Ihanat kuvat olet kyllä ottanut, nam!

inga kirjoitti...

Helmi: Kiva kuulla, että olivat myös maistuneet! Kiitos, paljon!

Tiina kirjoitti...

Nyt kyllä pieni kateus iski. Sinulla on todella kaunis blogi, niin selkeä ja raikas ja upeita kuvia. Kaikki fontit ja värit toimivat täydellisesti. Kaunein ruokablogi.

Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia postauksia (ja kadehtimaan ulkoasua :D)

inga kirjoitti...

Voi kiitos Tiina! Minäkin pidän sinun blogistasi!