lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen mansikkamoussekakku

Minun pyydettiin tekemään juhannukseksi kakku ja halusin tehdä jotain kesäisen raikasta ja mansikkamoussekakku pyöri mielessäni. Vielä ei saa suomalaisia HYVIÄ mansikoita joten käytin sitten ulkomaisia :(

Kakun teossa oli "pieniä" ongelmia ja meinasin jo kokonaan luovuttaa ja heittää koko moskan roskiin! Ongelmia aiheutti nimittäin liivate, jonka kanssa minulla ei ole koskaan ollut ongelmia! Kolme kertaa liivate seos kökkäreistyi ja välillä jouduin käymään jopa kaupassa hakemassa lisää. No, neljäs kerta toden sanoo ja sain liivatteet vihdoin sekoitettua moussetaikinaan. Mutta olipahan episodi. En tiedä paljonko taikinaseos kärsi tästä kaikesta, mutta lopputulos... Oli vaivan arvoinen.

Paikalla oli neljä kakun syöjää ja voin sanoa, että kakku meni saman tien. Pelkäsin että kakusta tulee liian makea tai että se ei hyydy kunnolla (sain lisättyä vain 4 ja ½  liivatetta kun loppui kesken), mutta kakusta tuli ihanan pumpulimaisen pehmeä eikä lainkaan äklömakea! Kohtaliaisuuksia kakusta riitti ja yksi santsasi kolme kertaa, eikä mitään pikku siivuja.

Joten, vaikeuksien kautta voittoon. Ihanaa juhannusta kaikille!












Mansikkamoussekakku

Pohja:
260g dominoja
75g voita sulatettuna

Italialainen marenki:
200g sokeria + 25g sokeria
80g vettä (n.1dl)
150g valkuaista (n.4-5munaa)

Täyte:
Italialaista marenkia
6 liivatelehteä
350g mansikoita
2rkl sitruunamehua (Kannattaa ehkä 3)
5dl kuohukermaa

Pohja: Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (24cm) sopivan kokoinen pala. Murskaa dominokeksit hienoksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Levitä seos vuoan pohjalle kevyesti (ettei siitä tule kivikova!) ja laita jääkaappiin.

Italialainen marenki: Mittaa sokeri (200g) ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seosta, kunnes se on 120-124 astetta. Vatkaa samalla valkuaiset ja sokeri (25g) löysäksi vaahdoksi kun sokeriliemi kiehuu. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vatkaten. Ole nopea, jotta sokeriliemi ei jähmety kattilaan kiinni! Vatkaa seosta kunnes se on täysin jäähtynyt.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Sekoita varovasti mansikkasose marengin sekaan. Kiehauta sitruunamehu ja purista liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos varovasti sekoittaen ohuena nauhana marenkiseoksen joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon myös kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.


Ohje on Vaaleanpunaiselta nonparellilta :)

1 kommentti:

Pauliina kirjoitti...

Ja olipahan muuten huisin hyväää!! :P