Eilen ajattelin tehdä ranskalaista piirakkaa eli quichea, sillä jääkaappimme pursusi kaikenlaisia tähteitä, jotka sai loistavasti upotettua tähän piirakkaan! Quichet ja piirakat ovat kyllä loistava tapa käyttää edellisenpäivän ruoantähteet, esimerkiksi illallisen yli jäänyt uunikala, pataruoan rippeet ja muut jääkaapin jämät saavat aivan uuden säväyksen tässä maukkaassa piirakassa! Tähän voi oikeastaan tunkea mitä vain, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pekonia, juustonkannikat....
Meidän jääkaapista löytyi kinkkusuikaleita, pariisinperunoita, tomaattia ja juustoa. Olisi ollut myös oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja pakastesieniä, mutta tiedän ettei ne mene kaupaksi tässä perheessä niin jätin sitten ne pois.
Quishe
Taikina:
300g vehnäjauhoja (4 1/3dl)
130g voita
120g smetanaa
1 muna
1tl suolaa
Munamaito:
2dl maitoa
2dl kermaa
2 munaa
suolaa ja pippuria
Täyte:
mitä tahansa jääkaapista tai komeron perältä
mausteita ja yrttejä
(juustoraastetta)
Nypi voi ja jauhot sormin, vältä sitkon tuottamista taikinaan ettei taikina kutistu paistettaessa. Kun seos on tasainen, sekoita smetana ja muna keskenään ja lisää taikinaan. Työstä käsillä tasaiseksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä jääkapissa yön yli tai ainakin pari tuntia.
Kauli taikinasta ohut levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle (28cm). Esipaista painon (esim leivinpaperin ja kuivien herneiden) alla 200-asteessa n.15-20 minuuttia.
Valmistele sillä välin täyte. Sekoita maito, kerma ja munat sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko täytteet ja kypsennä tarvittaessa, mausta.
Poista paino pohjan päältä ja levitä siihen täytteet sekä lopuksi munamaito. Ripottele päälle halutessasi myös juustoraastetta. Paista 190-asteessa uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja saanut väriä.
4 kommenttia:
Herkullisia kuvia, ihan maistoin suussani quichen suolaisen maun :) pitäisi useammin pelastaa tähteet piirakkaan!
Ahh, niin ihanan suolaista <3 Jep, tähteet saisi hyvin upotettua tällaiseen piirakkaan!
Huh, onneks eilen illalla tekemääni suolaista piirakkaa on vielä jäljellä. Muuten olis pitänyt varmaan alkaa leipomaan sellaista nyt, niin herkullisia nää kuvat on! :-)
Todella kauniita kuvia sinulla...tuli ihan vesi kielelle. Kirjauduin lukijaksi koska olen utelias näkemään mitä uusia reseptejä blogiin ilmestyy :)Hyvää kesää!
Lähetä kommentti