Jouluiseen kahvipöytäämme löysi tiensä tämä tumma pähkinäkakku. Jouluna on aina perinteenä tehdä jonkinlainen maustekakku ja mielestäni ne sopivat oikein hyvin jouluun.
Tätä kakkua kehuttiin kovasti ja tätini toivoi jo, että leipoisin pian tämän uudeestaan.
Maustekakut ovat siitä kivoja myös, että ne voi (oikeastaan täytyy) tehdä pari päivää ennen, jotta ne ehtivät mehevöityä. Ne ovat myös helppoja ja nopeita tehdä sekä oikein herkullisia. Itse käytän näistä kakuista sanaa maustekakku, sillä kuivakakku tuo mieleen, noh, että se olisi kuivaa.
Herkutellen siis uuttavuotta kohti!
Pähkinäinen suklaamaustekakku
150g tummaa suklaata
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
1dl hasselpähkinöitä (rouhittuna)
1 ½ rkl appelsiinin kuorta raastettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Lisää voivaahtoon sula suklaa, rouhitut pähkinät sekä appelsiinikuoriraaste.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Varo sekoittamasta liikaa.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175-asteessa noin tunti.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Pese vuoka ja laita kakku takaisin vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa. Koristele halutessasi sulalla suklaalla ja rouhituilla pähkinöillä tai siivilöi tomusokeria.
3 kommenttia:
Ja tämähän oli aivan mahtavaa! :)
Näyttää ihanalta. hyvää loppuvuotta sinulle :)
Pauke: Oli muuten h*lv*tin hyvää kakkua!
Juhlatar: Kiitos ja samoin myös sinulle!
Lähetä kommentti