Tuoksuvaa ja maistuvaa joulua kaikille! Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika viimeistän vuoden 2012 leipomusten. En ole yhtään ehtinyt leipoa koko joulukuun aikana ja jos olenkin niin en ole saanut otettua niistä kuvaa.
Jouluksi tein taas monenmoista leipomusta ja kahvipöytään valitsin hyydytetyn glögikakun. Kakku oli muiden mielestä ihanan makuista, itse en jaksanut kaiken sen jouluruuan jälkeen syödä kakkua. Kakku oli helppo valmistaa ja sen voi hyvin tehdä etukäteen jääkaappiin. Harmillista oli vain, että kiille ei hyytynyt tasaisesti, sillä jäkaappimme on hieman vinossa ja se viettää eteenpäin. Kiilteeseen tuli myös kuplia, sillä glögiin muodostui vaahtoa kun lisäsin liivatteen.
Glögikakku
Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
2tl kanelia
Täyte:
6 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk maitorahkaa
2dl kinuskikastiketta
1tl vaniljasokeria
1prk Flora Vanillaa
Kiille:
6 liivatelehteä
4dl glögitiivistettä
1. Pohja: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24cm) ja paista 175-asteessa noin 20-minuuttia
2. Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta keskenään tuorejuusto, maitorahka, kinuskikastike ja vaniljasokeria. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää seokseen. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Kiille: Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos glögiin (älä sekoita rajusti ettei muodostu vaahtoa.) Kaada glögi kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti