tiistai 2. lokakuuta 2012

Suklainen chiavanukas


Mikä olisi sen parempaa kuin vapaapäivä keskellä viikkoa! Aamulenkki, lämmin suihku ja aamiaiseksi terveellinen ja herkullinen chia vanukas antavat puhtia päivään. Tämä on helppo ja nopea tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin ja aamulla vain ottaa se sieltä ja syödä. Tämän voi myös nauttia ilta- tai välipalaksi, mutta aamulla se antaa juuri sopivasti energiaa!

Chia-siemenet ovat varsinaista superfoodia. Pienet siemenet sisältävät rutkasti terveellisiä omega-3 rasvahappoja ja jo pari teelusikallista riittää kattamaan päivän omega-3 tarpeen.
Koska olen kasvissyöjä minun on kiinnitettävä huomiota proteiinien saamiseen. Chia-siemenet ovatkin erittäin hyvä proteiinin lähde, sillä se sisältää proteiinia kaksi kertaa enemmän kuin mikään muu siemen tai jyvä. Chiassa on myös runsaasti vatsaystävällistä kuitua, kolme kertaa enemmän antioksidantteja kuin esimerkiksi mustikassa, siinä on myös paljon vitamiineja ja mineraaleja; erityisesti magnesiumia, kalsiumia sekä rautaa. Chia-siemenet ovat myös erittäin täyttäviä ja ne hidastavat sokerien imeytymistä saaden olon kylläiseksi. 


Suklainen chia-vanukas

2rkl chia-siemeniä
1rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1tl carob-jauhetta
3/4 dl soijamaitoa (tai muuta kasviperäistä maitoa)

päälle:
raakakaakao nibsejä
marjoja

1. Laita illalla siemenet turpoamaan sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita jääkaappiin.

2. Nauti aamulla! Voit käyttää makeutukseen esim. hunajaa jos tarve vaatii. 

5 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Mums mikä ihana resepti! Mistä ostat chioja? Punnitse ja säästästä ainakin taitaa löytyä, mutta oletko suorittanut hinta/laatuvertailua asiasta? :-)

Vapaapäivät viikolla ja aamulenkit ovat kyllä ihania!

inga kirjoitti...

Juu, punnitse ja säästä- kaupasta löytyy ja nämä siemenet olen ostanut life-myymälästä ja nämä on Cocovi merkkiä. Minulla on myös saman merkin kookosöljy ja olen kyllä tykännyt kyseisestä merkistä ja mielestäni ei ole kalliimmasta päästäkään. Myös Ruohonjuuresta löytyy kyseistä merkkiä, mutta varmasti myös muista kaupoista! :)

Lotta kirjoitti...

Chia-siemeniä on kyllä testattava... Olen nähnyt sen verran monta kiinnostavaa reseptiä, jossa ne esiintyvät!

inga kirjoitti...

Oih, minä rakastan kaikkia chia- juttuja! Vaikka muisttuttavatkin hieman sammakonkutua niin silti ne ovat hyviä ja toisaalta myös hyvännäköisiäkin!

iherb kirjoitti...

Tämä kuulostaa kyllä testaamisen arvoiselta reseptiltä. Yksi hyvä paikka hankkia noita on iherb-verkkokauppa. Tästä löytyy tarkemmin juttua blogistani. Tuolta löytyy vaikka mitä superfoodeja, lisäravinteita yms.. Ja hinnat ovat yleensä vähintään puolet suomen hintoja edullisempia. Suosittelen vähintään testaamaan.

http://iherb-tilaaminen.info