Tähän ohjeeseen tulee puoli kiloa suklaata! Oikeasti! Omasta mielestäni tämä oli liian makeaa, mutta erittäin hyvin maistui ruotsalaisille sukulaisilleni. Huutelivat "Vem har bakat tårtan, det är så god!"
Kakku oli kuitenkin helppo tehdä sekä itse leipominen oli nopeaa. Koristeluun ei voinut paljon vaikuttaa, sillä kakku joutui matkustamaan autossa eikä jääkaappi tilasta oltu varmoja.
En laittanut reseptin mukaisesti ihan kaikkea suklaata enkä lainkaan sokeria.
Vadelmaa (Ehkä suomenkielen kaunein sana, eikö?) |
Valkosuklaa-vadelmajuustokakku
Pohja:
170g Digestive keksejä
85g voita
Täyte:
500g valkosuklaata
50g voita
½ vaniljatanko
500g tuorejuustoa
50g sokeria
2dl vispikermaa
225g vadelmia (lisää koristeluun)
1. Leikkaa 24cm irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala. Murskaa keksit. Sulata voi. Lisää keksimuruihin voi ja sekoita. Taputtele vuoan pohjalle.
2. Laita kattilaan suklaa, voi ja kaavitut vaniljatangon siemenet sekä tanko. Sulata ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, kerma ja sokeri.
4. Poista suklaaseoksesta vaniljatanko. Lisää suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti vadelmat.
5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
9 kommenttia:
oi että mikä kakku, kaunis kuin kesänmorsian :). Tätä täytyy kyllä kokeilla, nimittäin minun mies tykkää kaikesta missä on valkosuklaata :D.. tätä vois kokeilla myös mustikkaisena versiona. meillä kun noita vattuja ei ole vielä tullut... vasta tänä keväänä laitettiin vattupensas pihalle :). ja nekin taitavat olla sitten tullessaan sellasia pieniä koristevadelmia.
Varmasti mustikatkin käyvät :) Meillä taas vattupuskat notkuu niin että täytyisi joka päivä olla siellä pönkimässä!
Näyttää herkulliselta! :) Valkosuklaa ja vadelmat sopivat mainiosti yhteen.
Alkoipas heti tekemään mieli vadelmia! =)
Voiko ton tehä myös pakastevadelmista ? Herkulliselta kuullostaa
Luulisin, että voisi käyttää myös pakastevadelmiakin. Kannattaa silloin laittaa ne jäisinä :)
pitääkö siis tuorejuusto, kerma ja sokeri vetää noin sekaisin, vai eka kerma vaahdoksi ja sekaan sokeri ja tuorejuusto?
Kuulostaa vähän oudolta, mutta siis kermaa ei vatkata. Suoraan purkista sinne vaan :)
Onkohan ohjeesta päässyt unohtumaan liivatelehdet? Kokeilin näillä ohjeilla; todella ihanan makuista, mutta levähti, kun Jokisen eväät konsanaan. :/
Lähetä kommentti