Herrasväen pikkuleivät
250g voita
150g sokeria
15g munaa
125g perunajauhoja
250g vehnäjauhoja
2,5g vaniljasokeria
vadelmahilloa ja sokeria
1. Sekoita voi ja sokeri, mutta älä vaahdota. Lisää vähitellen muna.
2. Sekota jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla keksejä.
4. Paista keksejä 200-asteessa 8-10 minuuttia.
5. Sokeroi keksin toinen pinta ja täytä hillolla.
Kaneliässät
150g voita
100g sokeria
3 kananmunaa
150g sokeria
1tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
n. 350-400g vehnäjauhoja
pinnalle sokeria ja kanelia
1. Vatkaa voi ja ja 100g sokeria vaahdoksi.
2. Vatkaa munat kulhossa rikki ja vaahdota lopun sokerin kanssa
3. Lisää voivaahtoon koko ajan vatkaten munavaahto.
4. Lisää viimeiseksi taikinaan seuloen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa.
5. Jaa taikina osiin ja leivo ne pitkiksi kapeiksi tangoiksi. Paloittele ne sormenpituisiin osiin ja kierittele sokeri-kaneliseoksessa. Pellille laittaessa muovaa pötkylä ässän muotoon. Paista 180-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa
6 kommenttia:
Näyttää hyvältä & ihana tunnelma kuvissa! =)
kiitos :)
Nämä ovat kyllä ihanan perinteisiä, jokaisiin juhliin kuuluvia leivonnaisia. Ja vieläpä maultaan hyviä. :)
Niin on! :) Ja ässien taikinakin oli petollisen hyvää. Taikinat ovat heikkokohtani! :D mutta maha ei kyllä hirveästi tykkää..
Nostalgiaherkkua!
Veera: Jep! Näitä on syöty joka sukupolvessa :)
Lähetä kommentti