lauantai 11. elokuuta 2012

Herrasväelle ässiä

Näitä keksejä tein jo kesäkuussa, mutta ohje ja kuvat tulevat vasta nyt. Nämä keksit menivät siis siskoni riipijuhliin. Herrasväen pikkuleivät ja kaneliässät ovat aina kaikissa juhlissa vaan niin perinteinen. Tällä kertaa kuitenkin leivoin nämä itse.





Herrasväen pikkuleivät

250g voita 
150g sokeria
15g munaa
125g perunajauhoja
250g vehnäjauhoja
2,5g vaniljasokeria
vadelmahilloa ja sokeria

1. Sekoita voi ja sokeri, mutta älä vaahdota. Lisää vähitellen muna.

2. Sekota jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla keksejä. 

4. Paista keksejä 200-asteessa 8-10 minuuttia.

5. Sokeroi keksin toinen pinta ja täytä hillolla.




Kaneliässät

150g voita
100g sokeria
3 kananmunaa
150g sokeria
1tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
n. 350-400g vehnäjauhoja
pinnalle sokeria ja kanelia

1. Vatkaa voi ja ja 100g sokeria vaahdoksi.

2. Vatkaa munat kulhossa rikki ja vaahdota lopun sokerin kanssa

3. Lisää voivaahtoon koko ajan vatkaten munavaahto.

4. Lisää viimeiseksi taikinaan seuloen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa.

5. Jaa taikina osiin ja leivo ne pitkiksi kapeiksi tangoiksi. Paloittele ne sormenpituisiin osiin ja kierittele sokeri-kaneliseoksessa. Pellille laittaessa muovaa pötkylä ässän muotoon. Paista 180-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa

6 kommenttia:

Dr.Sugar/Jonna kirjoitti...

Näyttää hyvältä & ihana tunnelma kuvissa! =)

inga kirjoitti...

kiitos :)

Anna / Marsipaanimafia kirjoitti...

Nämä ovat kyllä ihanan perinteisiä, jokaisiin juhliin kuuluvia leivonnaisia. Ja vieläpä maultaan hyviä. :)

inga kirjoitti...

Niin on! :) Ja ässien taikinakin oli petollisen hyvää. Taikinat ovat heikkokohtani! :D mutta maha ei kyllä hirveästi tykkää..

Veera kirjoitti...

Nostalgiaherkkua!

inga kirjoitti...

Veera: Jep! Näitä on syöty joka sukupolvessa :)