maanantai 2. heinäkuuta 2012

Suklaamoussekakku ilman liivatetta

Tällaista suklaakakkua tein ensin siskoni rippijuhliin ja sitten vielä serkkuni lapsen 1-vuotis synttäreille pyynnöstä.

On erittäin harvinaista, että leivon mitään samalla ohjeella kahteen kertaan. Oikeastaan en tee ikinä niin (se kyllä harmittaa äitiä välillä kun en suostu tekemään eräitä muffinsseja) Kauniisti kuitenkin serkkuni pyysi, että leipoisinko samaa kakkua mitä maisteltiin rippijuhlissa ja pakkohan se sitten oli leipoa.

Minä en ollenkaan maistanut kakkua, mutta hyvää se varmasti oli kun kaikki ainakin meni rippijuhlissa. Ohje on otettu jostakin ulkomaankielisestä blogista, mutta en muista mistä. Tässä kuitenkin ohjetta.






























Suklaamoussekakku

Pohja:
190g 60-70% suklaata
90g voita
1rkl kaakaojauheta
4 keltuaista
4valkuaista
56g sokeria

Täyte:
160g 60-70% suklaata
 3 kananmunaa
1tl amarettoa
1tl rommia
2dl kuohukermaa

1. Tee pohja: Leikkaa leivinpaperista 24cm halkaisijan irtopohjavuokaan pohjalle sopiva pala. Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Jäähdytä hetki. Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen suklaaseokseen. Kaada vuokaan ja paista uunissa 35-40, kunnes tikulla koittaessa ei tartu taikinaa.

2. Täyte: Anna pohjan jäähtyä täysin. Sulata suklaa. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää rommi ja amaretto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille. En löytänyt sähköpostiosoitettasi blogistasi, ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com.

blondi leipoo kirjoitti...

Missä vaiheessa lisätään kaakaojauhe :)??

inga kirjoitti...

Anteeksi blondi, olin unohtanut sen laittaa ohjeeseen ja tämä vastaaminenkin kesti kauan! Kaakaojauheen voi siis lisätä keltuaisten jälkeen hyvin sekoittaen :)