Mielessäni oli jotakin marjaista sekä siskoni lempparia, suklaata. Teen mielelläni erilaisia juusto- ja hyydykekakkuja joten hieman googlailtuani löysin pari kivaa ohjetta, jotka päätin toteuttaa.
Aikaa kakkuihin meni KAUAN, sillä aloitin molemmat kakut samana päivänä ja sain yöllä viimein koristeltua ne valmiiksi. Siinä välissä piti tehdä myös paria eri sorttia keksejä. Joten, varaa siis aikaa :P
Suklaakakusta ei jäänyt palastakaan jäljelle ja se meni kuin kuumille kiville. Enoni sanoi, että se on kuulemma parempaa suklaakakkua kuin "robertsin suklaakakku" ja se on kuulemma paljon se. "Joudun" myös leipomaan samaisen kakun vielä uudestaan sunnuntaiksi, sillä serkkuni mies tykästyi niin, että pyysi jos voisin tehdä sitä heidän lapsensa synttäreille. Suklaakakun ohje tulee siis myöhemmin :)
Toinen leipomukseni oli mustikka-vaniljamoussekakku, johon kuuluikin monta vaihetta. Kakku oli kyllä oikein hyvää, ei liian makeaa vaan. Kakun eri kerrokset, hillo ja pohja oli yhdessä tosi herkkua.
Tämän kakun ohjeen löysin pikkumuruselta, mutta laitan ohjeen vielä tänne. Minun piti koristella kakku toisin, mutta tosiaan yöllä leipoessani väsymys tukahdutti mielikuvitukseni ja tyydyin vain samanlaiseen koristeluun kuin pikkumurusen kakussakin.
Suurensin ohjeen 25cm irtopohjavuokaan ja laitan ohjeen myös omien mittojeni mukaan tehtynä.
Lisäksi leivoin myös herrasväen pikkuleipiä ja kaneliässiä isoäidin reseptillä. Hyvää oli kaikki!
Mustikka-vaniljamoussekakku
Pohja:
314g mantelijauhoja
144g sokeria
76g vehnäjauhoja
8 munaa
212g valkuaisia
170g sokeria
mustikkahilloa (laitoin kuningatarhilloa)
Vaniljamousse:
85g vispikermaa
1 vaniljatanko
2 ½n liivatelehteä
255g tuorejuustoa
85g créme fraîchea
1,5dl sokeria
2,5dl vispikermaa
Mustikkamousse:
3 ½ liivatelehteä
170g soseutettuja mustikoita
90g sokeria
28g hunajaa
22g vettä
51g valkuaisia
170g créme fraîchea
153g vispikermaa
Koristelu:
mustikkapilttiä
valkosuklaata
pensasmustikoita
Pohja: Sekoita sekaisin mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää yksitellen 8 kananmunaa koko ajan sekoittaen ja vatkaa n.4 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi marengiksi. Nostele muun taikinan sekaan.
Kaada kahdelle leivinpaperi vuoratulle pellille ja levitä ohueksi pohjaksi. Paista pohjia 180-asteessa n.7 minuuttia.
Leikkaa toinen pohjalevy neljksi suorakaidan muotoiseksi palaksi. Levitä hilloa yhden palasen päälle ja laita päälle toinen suorakaiteen muotoinen pala. Levitä taas hilloa ja jatka kunnes sinulla on neljä kerrosta pohjia sekä neljä kerrosta hilloa. Leikkaa n.4cm suikaleiksi ja suikaleet leikkaa vielä 1cm kuutioiksi. Aseta kuutiopalaset pystyyn kakkuvuoan reunoille.
Leikkaa toisesta pohjasta kaksi ympyrän muotoista palasta. Levitä hilloa toiselle ja aseta vuokaan. Laita toinen pohjapala päälle.
Vaniljamousse: Laita liivatteet likoamaan. Kaavi vaniljatangon siemenet kattilaan, lisää myös tanko ja kerma. Kiehauta ja poista tanko. Sulata liivatelehdet kuumaan kermaan.
Yhdistä créme fraîche, sokeri ja tuorejuusto.
Vaahdota vispikerma ja nostele joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Mustikkamousse: Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa puolet mustikkasoseesta ja 34g sokeria. Sulata liivatteet mustikkasoseeseen. Lisää loput mustikkasoseesta.
Mittaa kattilaan 58g sokeria, vesi ja hunaja. Kuumenna 116-asteiseksi.
Vaahdota samalla valkuaiset ja kaada kuuma sokeriseos koko ajan vatkaten. Yhdistä mustikkasoseeseen.
Lisää joukkoon créme fraîche.
Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon.
Kaada vuokaan vaniljamoussen päälle ja laita hyytymään.
Levitä ohut kerros mustikkapilttiä kiilteeksi ja viimeistele suklaalla ja mustikoilla.
8 kommenttia:
Todella hyvännäköiset kakut siskosi juhliin teit!!
Kiitos! :)
Mustikka-vaniljamoussekakku on syötävän hyvännäköinen! :)
Kiitos! :) Tarkoitus olikin, että näyttäisi edes syötävältä
Ihana blogi sinulla. Linkitän sinut omaani ;)
Kakkumonsteri: Kiitos paljon! :)
Namm, tuo mustikkakakku näyttää ja vaikuttaa todella hyvältä. (:
Kiitos :)
Lähetä kommentti