lauantai 9. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Täällä kirjoittaa eräs matti myöhäinen! Runeberginpäivähän siis meni jo, mutta eilen sain vasta nämä tortut väännettyä.

Kaikki varmasti tietävät miltä runebergit maistuu, hyvälle siis :) Ohjeitahan näihin leivoinnaisiin on monia erilaisa, mutta tähän ohjeeseen tuli muun muassa piparkakkuja, korppujauhoja sekä kardemummaa. Näihin torttuhin tosi kätevä tuhota kaikki ylimääräiset joulun pipperit pois kaapin nurkista!
Tortuthan voisi myös kostuttaa ja reseptiin kuului myös karvasmantelia, mutta minä jätin molemmat pois. Mielestäni parempia ilman! Sitten vieläpä tein sydänvuokamuottiin osan näistä, sillä en löytänyt tavallista muffinivuokaa mistään.









Runebergin tortut

200g voita
2dl sokeria (laitoin 1dl tavallista ja 1dl fariinisokeria)
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
2dl korppujauhoja
2dl piparimuruja
2tl kardemummaa
2dl kermaa
1tl soodaa

paistonkestävää vadelmahilloa

tomusokeri+vettä koristeluun

Vatkaa pehmenyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat hyvin sekoittaen yhki kerrallaan joukkoon. Kaada sekaan varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kerma ja siihen sekoitettu sooda.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paina pieni kolo, johon upotat hieman vadelmahilloa. Paista uunissa 200-asteessa 15-20 minuuttia.
Kumoa jäähtyneet tortut ja laita keskelle vielä nokare hilloa. Tee tomusokerista ja vedestä tahna, pursota hillosilmän ympärille.

7 kommenttia:

maija kirjoitti...

Ihanan näköisiä :)

inga kirjoitti...

Kiitos! :)

Tuijukka kirjoitti...

Nyt ihan houkutti kokeilla itsekin näitä, vaikka Runebergin päivä on enää muisto vain =). Taivaallisen näköisiä.

inga kirjoitti...

Jep, nää on parhaita! Ja kiitos Tuijukka :)

Suklaapandan keittiössä kirjoitti...

Hei! Blogissani on sinulle pieni yllätys! :)

Justiina kirjoitti...

nam,kelpaisi minullekin:) vähän myöhässä kommentoin,kun runebergin päivä oli jo :)

inga kirjoitti...

Justiina: ei se mitään, minäkin olen aina vähän matti myöhäinen :)