lauantai 9. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Täällä kirjoittaa eräs matti myöhäinen! Runeberginpäivähän siis meni jo, mutta eilen sain vasta nämä tortut väännettyä.

Kaikki varmasti tietävät miltä runebergit maistuu, hyvälle siis :) Ohjeitahan näihin leivoinnaisiin on monia erilaisa, mutta tähän ohjeeseen tuli muun muassa piparkakkuja, korppujauhoja sekä kardemummaa. Näihin torttuhin tosi kätevä tuhota kaikki ylimääräiset joulun pipperit pois kaapin nurkista!
Tortuthan voisi myös kostuttaa ja reseptiin kuului myös karvasmantelia, mutta minä jätin molemmat pois. Mielestäni parempia ilman! Sitten vieläpä tein sydänvuokamuottiin osan näistä, sillä en löytänyt tavallista muffinivuokaa mistään.









Runebergin tortut

200g voita
2dl sokeria (laitoin 1dl tavallista ja 1dl fariinisokeria)
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
2dl korppujauhoja
2dl piparimuruja
2tl kardemummaa
2dl kermaa
1tl soodaa

paistonkestävää vadelmahilloa

tomusokeri+vettä koristeluun

Vatkaa pehmenyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat hyvin sekoittaen yhki kerrallaan joukkoon. Kaada sekaan varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kerma ja siihen sekoitettu sooda.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paina pieni kolo, johon upotat hieman vadelmahilloa. Paista uunissa 200-asteessa 15-20 minuuttia.
Kumoa jäähtyneet tortut ja laita keskelle vielä nokare hilloa. Tee tomusokerista ja vedestä tahna, pursota hillosilmän ympärille.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Kostean mehevät suklaamuffinssit

Joulu meni jo., tiedetään, mutta on unohtunut postata nämä herkkupalat. Sain siis Royalilta ihanan suklaisen joululahja yllätyksen, joista sitten leivoin tälläisiä erittäin meheviä ja maistuvia suklaamuffinsseja. Eivät ole yhtään liian makeita vaan ihanan pehmoisia ja sisältä kostean meheviä!

Nyt ollaankin sitten jo helmikuun puolella! Ja sehän tarkoittaa sitä, että on on aika tehdä perinteisiä herkkuja kuten runebergin torttuja ja laskiaispullia, myös jotain ystävänpäivääkin varten! Joten palaillaan pikapuoliin.

Kiitos Royalille ihanasta joulahjasta!

'











Kostean mehevät suklaamuffinssit

85g tummaa suklaata
3,5dl vahvaa kahvia
620g sokeria (laitoin vähän vähemmän)
337g vehnäjauhoja
172g kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1 1/4 tl suolaa
3 munaa
2dl öljyä
3,5dl piimää

Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen.

Keitä kahvi, paloittele suklaa. Lisää suklaapalat kuumaan kahviin ja anna sulaa. 
Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. 
Vatkaa kulhossa munia, kunnes seos on hieman paksuuntunut ja sitruunankeltaisen väristä.
Lisää muniin öljy, piimä ja suklaaseos, sekoita hyvin. Lisää ensin 1/4 kuivista aineista ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää taas 1/4 ja sekoita, toista kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikinaa muffinssivuokiin (ei liikaa ettei pursua yli, nämä kohoavat aika paljon!) Paista uunissa 28-32 minuuttia, kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan avaa uunia ennen 28 minuuttia ettei muffinssit lässähdä! 

Voit tehdä muffinsseille myös suosikki kuorrutuksesi, mutta meillä nämä nautittiin ilman kuorrutusta :)