sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mutakakkua ja jäätelöä


Heips! En ajatellut pitää mitään kesälomaa täällä blogin puolella, mutta hups niin vain on käynyt. Olen ollut koko kesän töissä eikä intoa ole riittänyt leipomiseen, kuvailuun tai bloggailuun.

Eilen kuitenkin leivoin mutakakkua, sillä siskoni palasi kahden viikon matkaltaan ja hartaasti toivoi mutakakkua. Kuulemma niin hyvää. No, pyöräytimpä siihen kyytipojaksi myös vaniljajäätelöä.

Tässä ohje, jolla olen ennenkin tehnyt ja todennut toimivaksi. Ohje on fazerin sivuilta. Jäätelön resepti on isoäidin mukaan, ja voin sanoa että voittaa kaikki jäätelöt ihan 100-0!

Tämä kakku on helppo ja nopea. Sen voi myös hyvin leipoa päivää ennen tarjoamista. Kakku tarjoillaan jäähtyneenä vaikkapa jäätelön ja vattujen kera!




Mud Cake

200g tummaa suklaata (fazer leivontasuklaata)
200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

2. Sulata suklaa ja voi. Kaada seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.

3. Lisää taikinaan vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita varovasti tasaiseksi.

4. Kaada 25cm (käytin 24cm) irtopohjavuokaan, joka on voideltu. Paista uunin alatasolla 15-20minuuttia.

Kakku jää siis sisältä löllöksi, mutta jähmettyy hieman jäähtyessään.

Jäätelön ohje täältä!

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Suklaamoussekakku ilman liivatetta

Tällaista suklaakakkua tein ensin siskoni rippijuhliin ja sitten vielä serkkuni lapsen 1-vuotis synttäreille pyynnöstä.

On erittäin harvinaista, että leivon mitään samalla ohjeella kahteen kertaan. Oikeastaan en tee ikinä niin (se kyllä harmittaa äitiä välillä kun en suostu tekemään eräitä muffinsseja) Kauniisti kuitenkin serkkuni pyysi, että leipoisinko samaa kakkua mitä maisteltiin rippijuhlissa ja pakkohan se sitten oli leipoa.

Minä en ollenkaan maistanut kakkua, mutta hyvää se varmasti oli kun kaikki ainakin meni rippijuhlissa. Ohje on otettu jostakin ulkomaankielisestä blogista, mutta en muista mistä. Tässä kuitenkin ohjetta.






























Suklaamoussekakku

Pohja:
190g 60-70% suklaata
90g voita
1rkl kaakaojauheta
4 keltuaista
4valkuaista
56g sokeria

Täyte:
160g 60-70% suklaata
 3 kananmunaa
1tl amarettoa
1tl rommia
2dl kuohukermaa

1. Tee pohja: Leikkaa leivinpaperista 24cm halkaisijan irtopohjavuokaan pohjalle sopiva pala. Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Jäähdytä hetki. Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen suklaaseokseen. Kaada vuokaan ja paista uunissa 35-40, kunnes tikulla koittaessa ei tartu taikinaa.

2. Täyte: Anna pohjan jäähtyä täysin. Sulata suklaa. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää rommi ja amaretto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.