sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mokkainen Baileys juustokakku

Minulla oli tiedossa illanistujaiset, joihin ajattelin leipoa Baileys kakun. Olen kerran aikaisemminkin tehnyt Baileys juustokakun, mutta tämä on kuitenkin eri resepti ja myös erimakuinen, sillä tähän kakkuun tuli kahvia.

Jokainen joka pitää Baileysista pitää varmasti myös tästä iki-ihanasta kakusta. Itse olen eniten juustokakkujen ystävä ja lemppareitani ovat Baileysjuustis sekä mangojuustis! Juustokakuissa tykkään enemmän Digestive-keksi pohjista kuin vaikka Dominokekseistä tehdystä.

Kakusta tuli ihanan pehmeän makuista. Täyte on kuin vaahtoa, suussa sulavaa moussea, jossa maistuu mokka sekä kermainen Baileys. Keksipohja sopii kakkuun erinomaisesti ja tämän saa myös koristeltuakin hienosti. Minulla vain ei ollut aikaa koristella, joten siivilöity kaakaojauhe sai kelvata.

Tein tämän kakun 24cm irtopohjavuokaan ja kakusta tuli aika matala. Jos haluat saada näyttävämmän kakun niin kannattaa kaksinkertaistaa ohje. Itse pidän enemmän korkeista kakuista, mutta tästä tuli nyt tällainen.












Mokka-Baileysjuustokakku

Pohja:
100g Digestivekeksejä
30g sulaa voita

Täyte:
150g maitoa
10g pikakahvijauhetta
1/2 vaniljatanko
250g tuorejuustoa
90g sokeria (reilu 1dl)
2dl vispikermaa
65g Baileys - likööriä (n.1dl)
12g liivatelehtiä (n.6kpl)

1. Tee pohja. Murskaa keksit hienoksi muruiksi. Lisää sulatettu voi. Taputtele kevyesti irtophjavuokaan, jonka pohjalle on leikattu sopivan kokoinen leivinpaperi. Paista pohja uunissa 150-asteessa n.10-15 minuuttia kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.

2. Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kaada maito kattilaan ja raaputa vaniljatangon siemenet sekaan. Lisää myös pikakahvijauhe. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois levyltä. Lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja sokeri keskenään pehmeäksi ja sileäksi seokseksi.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi Baileys. 

Kaada vuokaan pohjan päälle. Peitä foliolla ja anna mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele vaikka kaakaojauheella.


5 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Ihanan tiramisumainen ulkonäkö, ja makukin on varmasti aivan yhtä ihana! Itsekin olen joskus Bailey's-juustokakkua tehnyt, ja maku oli jollain saraa hieman pettymys - en kauheasti maistanut Bailey'siä, vaan ainoastaan kerman. Tää on väistämättäkin parempaa ison Bailey's-määrän, vaniljatangon ja pikakahvijauheen ansiosta :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Kiitos kaunis! :) Sanoppa muuta, daim ja juustokakku on aivan täydellinen yhdistelmä<3

Sinäpä oot tehny täällä kans aivan täydellistä herkkua! :p Superihana ohje! Näitä Baileys-ohjeita on tosi harvassa, joten tää päätyy heti mun reseptiarkistoihin talteen, kiitos! :-)

inga kirjoitti...

Kiitos Pipsa ja Tintsu! :)

Heidi/Mustikkasuu kirjoitti...

Baileys-juustokakku on kyllä yksi parhaista juustokakuista mitä tiedän. Erityisesti tuntuu olevan juuri naisten mieleen, ihmekös tuo.:) Kaunis kakku!

inga kirjoitti...

Oikeassa olet Melody! Tuo "linnunmaito" on muutenkin jotenkin naisille maistuvaa ja sitten kun siitä tehdään vielä kakku!